Skip to content

Kimler Saksafon Çalabilir?

Kimler saksafon çalabilir sorusuna cevap olarak kısaca şunu diyebiliriz: Doğru yönlendirilirse, herkes! Ezgisi ile heyecanlandıran, birçok müzik türüne yaptığı katkı yadsınamaz olan bu enstrümanı her yaştan insan çalabilir. Buradaki kilit unsurlardan biri eğitim alınan kurum ve eğitmenlerin kalitesidir. Doğru okul ve doğru eğitmenle öğrencinin ihtiyaçları, talepleri ve mevcut durumu analiz edilir ve bu analizin sonucunda her öğrenci, uygun bir şekilde eğitilerek saksafon çalmayı öğrenebilir.

Peki diğer kilit unsurlar nelerdir?

Eğer bir akciğer rahatsızlığı varsa ya da saksafon çalmak için önemli olan güçlü nefes eylemini etkileyecek bir durum varsa mutlaka hekimden onay alınmalı, sonrasında saksafon dersleri almaya başlanmalıdır. Onay alındıktan sonraki süreç seni korkutmasın. Eğitmenlerimiz tarafından titizlikle eğitilecek, doğru yöntemle diyaframını geliştirecek ve tamamen kontrollü bir şekilde ilerleyeceksin. Konu hakkında detaylı bilgi almak istiyorsan saksafon kursu sayfamızı ziyaret etmeyi unutma. “Çocuk yaşta saksafon dersleri almak doğru değil” inanışı çok da doğru değildir. Düzenli çalışma ve diyafram egzersizleri ile saksafon çalmak mümkün hale getirilebilir. Doğru enstrüman seçimi ve eğitmen kalitesi de oldukça önemlidir. Örneğin bir yetişkin tenor saksafon üzerinden ilerleyebilir ama bu çocuklar için boyut olarak bakıldığında pek de uygun değildir. Bunun yerine alto saksafon daha uygun olacaktır. Doğru enstrüman seçiminin ardından da bahsettiğimiz diyafram egzersizleri düzenli yapılır, bunlar sporla da beslenirse küçük yaştaki öğrenciler de pekala başarılı olabilir. Aynı durum orta yaşın da üzerindeki öğrenci adaylarımız için de geçerlidir. Yorulan beden ve yavaşlayan refleksler, düzenli yapılan diyafram egzersizleri ve günlük nefes egzersizleri ile aşılabilir. Böylece bu yaş kategorisindeki öğrencilerimiz de saksafon çalmayı öğrenebilir. Müzik dinlemenin nasıl yaşı yoksa bir enstrüman çalmanın da yaşı yoktur. Daha önce de belirttiğimiz gibi önemli olan öğrencinin doğru yönlendirilmesi, doğru enstrüman seçimi ve doğru eğitmendir. Eğer saksafon dersleri almak istiyor ancak belli durumlarından ötürü bir takım çekincelere giriyorsan şimdi onları düşünmeyi bırak ve Galata Sanat Merkezi‘ne gel. Sınırları birlikte kaldırabilir, yapabileceklerini birlikte görebiliriz. Tüm bunları yapabilmemiz için buradaki bilgiler üzerinden bizimle iletişime geçebilirsin.

Galata Sanat Merkezi Nerede?

Buradayız

Şahkulu Mahallesi, İlk Belediye Cd. No:12, 34421 Beyoğlu/İstanbul
Telefon: 08503050800
E-posta: info@galatasanat.com

Saatlerimiz

Hafta içi: 10:00-22:00
Hafta sonu: 11:00-22:00

Galata Sanat Merkezi, Galata kulesi sokağında bir çok sanat eğitimi veren bir merkezdir. Sizler de müzik kursları veya sanat merkezleri arasında bir arayış içerisindeyseniz, doğru adrestesiniz. Sanatın merkezlerinden İstanbul Galata’da başarılı ve içi dolu uygulamalı eğitim alabilme şansı elde edeceksiniz. 

Paylaş: